Bergströms Blogg

Latest Posts

Sätta ihop växthus

Ihopsättandet av stommen till växthuset var inga större problem då ritningen höll godkänd klass, inte samma klass som legoritningar men helt ok. Man fick bygga sida för sida och till sist sätta ihop sidorna, då behöver man vara 2 pers. Viktigt är att inte slarva iväg utan att kolla så att det räta vinklar, skulle det inte vara det så blir det problem senare.
Växthus stomme kortsida

Växthus stomme långsida

Växthus stomme

 

Sommarens projekt Växthus Odla 82

Sommarens stora projekt är att bygga ett växthus. Det kommer från Skånska Byggvaror och är av typen Odla 82 med säkerhetsglas. Dessutom ska växthuset stå på mur samt ha en långsida (sidan mot norr) i liggande träpanel, plus att ingången flyttas från ena kortsidan till den andra långsidan. Allt detta gör ju det hela mycket mer komplicerat, men det borde gå. Började med att beställa en rad extra delar från Skånska Byggvaror som helt utan kostnad skickade oss dessa. Det var främst delar så att ena kortsidan blir lik den andra, sockel, m.m. Här är en bild på originalet.
odla98

Coolstream – inspelningsmappen är inte skrivbar

För att komma tillrätta med att inspelningsmappen är inte skrivbar på din Coolstream så måste du logga in på maskinen och ge skrivrättigheter på inspelningsmapparna. Kolla in under inställningarna vilken eller vilka mappar som gäller… I mitt fall så var det /tmp/RECORD som var länkad till /media/sda1 som i sin tur var länkad  till /tmp/sda1. Jag körde chmod 777  på alla dessa 3 dir, (exempelvis “chmod 777 /tmp/sda1″). Sedan så saknade jag /tmp/RECORD/movies så jag skapade helt enkelt en sådan under /tmp/sda1, “mkdir movies” och “chmod 777 movies”. Efter detta så fungerade det att spela in och att köra timeshift, dvs att pausa direktsända program.

Växthusinspiration

Trots att vi redan köpt ett växthus som i brist på ork och en sönderstressad mamma har blivit liggande i garaget hela sommaren så kan man inte låta bli att hämta idéer från annat håll. Under förra helgens besök på Zetas så ramlade vi över detta underbara växthus/uterum. Skulle ju passa perfekt hemma hos oss… så är det nån som är sugen på ett omonterat grönt aluminiumväxthus från Skånska Byggvaror hör av er…

Här kommer bilderna:

picture-258

picture-260

picture-266